Blog

10 RAZLOGA ZA DIGITAL i SAMO DIGITAL!

Koncept digitalnog biznisa ima veliku važnost jer tradicionalni biznis polako odumire, a samim tim digitalni marketing preuzima glavnu ulogu u marketingu, dok onaj tradicionalni nestaje rapidno brzo. Puka tradicionalna offline prodaja proizvoda i usluga vremenom vodi u propast. Morate se uključiti i u virtualni svijet da biste opstali i uspjeli. Donosimo vam 10 općenitih razloga zašto je Digital važan, zašto je neophodno da budete dio virtualnog svijeta i kako da uspijete u istom:

  1. DIGITAL JE SVUDA OKO NAS. DIGITAL NIJE BUDUĆNOST VEĆ NEOPHODNA SADAŠNJOST. Oko 4 milijarde ljudi su aktivni korisnici interneta, a njih 3 milijardne aktivno koriste društvene mreže.
  2. PRILIKE SA DIGITALOM SU NEMJERLJIVE: Ekonomija kroz digital se uvećala za 3 biliona $ u proteklih 20 godina.
  3. DIGITAL JE NAJTRAŽENIJA USLUGA U SVIJETU: Do kraja 2020. godine procjenjuje se da će digital eksperti biti traženiji i cjenjeniji i od programera. Trenutno su digitalci drugoplasirani
  4. 8 od 10 poslova u svijetu danas zahtijeva digital skills.
  5. 90% poslova marketara odnosi se na digital.
  6. Manageri prodaje u svom poslu koriste 75% digitala.
  7. 72% kompanija u svijetu ulažu ogromne novce u razvoj digitala.
  8. 84% izvršnih direktora velikih kompanija u svijetu su eksperti ili su na edukaciji za digital ekspertize.
  9. U proteklih 5 godina, broj zaposlenih u digitalu se uvećao za 50%.
  10. Do 2024. godine broj digital eksperata će premašiti broj tradicionalnih marketara, a tradicionalni marketing će vremenom nestati.

Ukoliko su ovi razlozi dovoljni da se i Vi okušate, naučite i vremenom postanete digital eksperti, javite se našim ZIPR digitalcima, nećete pogriješiti.

Anela Ramić-Šabanić, Digital & Brand Manager