Novosti

Uskoro u Sarajevu jedinstveni Sparkasse S BOX

U narednoj sedmici Sparkasse Bank otvara svoj prvi, jedinstven u BiH – S BOX u Sarajevu ispred Doma Armije, moderno uređen prostor koji će klijentima omogućiti poslovanje sa bankom 24/7 putem sofisticiranih bankarskih samouslužnih  uređaja. 

S BOX će biti postavljen na vrlo pristupačnoj lokaciji u samom centru Sarajeva –  na parkingu ispred Doma Armije, opremljen samouslužnim uređajima poput depozitnog uređaja i beskontaktnog multifunkcionalnog bankomata, koji će klijentima banke, i pravnim i fizičkim licima, ponuditi jednu novu dimenziju fleksibilnosti, ali i uštede vremena.

„Ovo je korak dalje u našem poslovanju, ali i nadogradnji koncepta 24h zona koje naša banka ima širom BiH, ali na način da se sada sa S BOX – om kao mini digitalnom poslovnicom možemo približiti klijentima tamo gdje je to njima najpotrebnije, a ne u okviru postojećih poslovnica ili zgrada. Za postavku prvog S BOX-a odlučili smo se za usku gradsku jezgru Sarajeva gdje je klijentima uvijek izazov pronaći parking kako bi posjetili poslovnice i obavili svakodnevne bankarske transakcije. Sa dostupnim mjestom za parkiranje vozila, S BOX će klijentima pružiti da u par minuta obave željene transakcije, bez čekanja u redovima i u vremenu kada to njima najviše odgovara“, izjavila je Elvira Prnjavorac, direktorica Sektora za razvoj poslovanja sa stanovništvom i malim preduzećima.

Depozitni uređaj koji će biti instaliran u S BOX-u pruža mogućnost pologa pazara za pravna lica.

Za potrebe korištenja ovog depozitnog uređaja potrebno je da pravna lica imaju depozitnu karticu koju banka izdaje klijentu prilikom aktivacije ove usluge.

Uređaj MATM (beskontaktni multifunkcionalni bankomat) omogućit će klijentima vršenje uplata/isplata po tekućem računu, ali i uslugu mjenjačnice za konverziju stranih valuta u KM valutu.