Inspektor Digitalac

 

Koncept digitalnog biznisa ima veliku važnost jer tradicionalni biznis polako odumire, a samim tim digitalni marketing preuzima glavnu ulogu u marketingu, dok onaj tradicionalni nestaje rapidno brzo. Puka tradicionalna offline prodaja proizvoda i usluga vremenom vodi u propast. Morate se uključiti i u virtualni svijet da biste opstali i uspjeli. Donosimo vam 10 općenitih razloga zašto je Digital važan, zašto je neophodno da budete dio virtualnog svijeta i kako da uspijete u istom:
1.    DIGITAL JE SVUDA OKO NAS. DIGITAL NIJE BUDUĆNOST VEĆ NEOPHODNA SADAŠNJOST. Oko 4 milijare ljudi su aktivni korisnici interneta, a njih 3 milijardne aktivno koriste društvene mreže.
2.    PRILIKE SA DIGITALOM SU NEMJERLJIVE: Ekonomija kroz digital se uvećala za 3 biliona $ u proteklih 20 godina.
3.    DIGITAL JE NAJTRAŽENIJA USLUGA U SVIJETU: Do kraja 2020. godine procjenjuje se da će digital eksperti biti traženiji i cjenjeniji i od programera. Trenutno su digitalci drugoplasirani 😊
4.    8 od 10 poslova u svijetu danas zahtijeva digital skills.
5.    90% poslova marketara odnosi se na digital.
6.    Manageri prodaje u svom poslu koriste 75% digitala.
7.    72% kompanija u svijetu ulažu ogromne novce u razvoj digitala.
8.    84% izvršnih direktora velikih kompanija u svijetu su eksperti ili su na edukaciji za digital ekspertize.
9.    U proteklih 5 godina, broj zaposlenih u digitalu se uvećao za 50%.
10.    Do 2024. godine broj digital eksperata će premašiti broj tradicionalnih marketara, a tradicionalni marketing će vremenom nestati.
Ukoliko su ovi razlozi dovoljni da se i Vi okušate, naučite i vremenom postanete digital eksperti, javite se našim ZIPR digitalcima, nećete pogriješiti 😉