Digitalni marketing

Možda ste čuli za izreku - Baviti se biznisom bez oglašavanja je kao da namigujete djevojci u mraku.

Više nije dovoljno biti poznat, danas morate biti kontinuirano prisutni u
online prostoru i na društvenim mrežama kako bi vas konzumenti, koji su zatrpani raznim sadržajem, mogli čuti, zapaziti, postati i ostati vaši korisnici i kupci.

Naši certificirani stručnjaci uraditi će detaljnu analizu tržišta za vas i vaše usluge ili proizvode i pomoći vam da izgradite brend, povećate vidljivost, angažman i prodaju kreirajući personaliziranu digitalnu strategiju.

Strategija digitalnog marketinga je plan za korištenje online kanala i alata za uspostavljanje optimalnog online prisustva i postizanje specifičnih marketinških ciljeva. Ovi kanali mogu uključivati organsko pretraživanje, društvene mreže, plaćene oglase, email marketing i druge medije.
Društvene mreže

Gdje se peca? Tamo gdje ima najviše ribe. Nismo stručnjaci za ribolov, ali jako dobro plivamo i upravljamo društvenim mrežama.

Ostvarujemo definisane ciljeve na sedmičnom i mjesečnom nivou, informišemo, širimo, povećavamo brojke i lajkove jer znamo kome, kada i kako da se obratimo.

Vodimo računa o sadržaju i insistiramo na kvaliteti.
Google, Facebook, YouTube & Instagram ADS

Odmah ćemo vam reći da preferiramo Google, ali radimo podjednako sa svim društvenim mrežama uključujući LinkedIn. TikTok ads ćemo svi još malo sačekati.

Ne morate dati bogatstvo kako bi se vaš proizvod ili usluga našla ispod naslova sponzorirano zato što znamo kako da za vas izvučemo maksimalno od svakog diva društvenih medija.

Volimo vrtoglave brojeve i dostavljamo detaljne izvještaje.
Email marketing

Hiljade adresa dobiva vaš promo materijal jednim klikom. Email marketing jeste jedna od najstarijih ali i dalje jedna od najefektivnih tehnika za prezentaciju proizvoda i usluga.

Pomno osmišljenim pristupom pristupamo ciljnim grupama i pravimo bazu potencijalnih klijenata.

Ukoliko već posjedujete bazu podataka kupaca / korisnika i imate potrebu za izradom i slanjem biltena, na pravom ste mjestu :)
Influencer marketing

Influencer marketing
se bazira na principu povjerenja kojeg influenceri na društvenim mrežama grade sa svojim pratiocima.

Istraživanja pokazuju da 88% korisnika vjeruje preporukama influensera koliko i preporukama bliskih ljudi. Konkretno, čak 97% generacije Z prati influensere, a 59% kupuje proizvode i usluge na preporuku influensera.

Globalna tržišna vrijednost influenser marketinga se s 1,7 milijardi u 2016. uvećala do procijenjenih 21,1 milijardu dolara u 2023. godini prema podacima statista.com, zaslužujući svoj status najbrže rastuće grane marketinga.

No, u BiH, kao i u regionu i dalje postoje predrasude i negativna generalizacija kada je u pitanju influencer marketing. Generalizaciju prepisujemo samoj riječi influencer i nepoznavanju činjenice da postoji mreža influencera specijaliziranih za različite niche.

Mi ih poznajemo i s njima sarađujemo. U našoj opsežnoj bazi mikro, srednjih i makro influencera, pronaći ćemo one koji će na najbolji način promovisati i komunicirati vrijednosti vašeg brenda željenoj ciljnoj grupi i pomoći u ostvarivanju poslovnih rezultata.

Zi Public Relations Consultancy  - Copyright © 2024